Draadloze opladers voor Huawei smartphones
Al enige tijd zijn er draadloos oplaadbare Huawei smartphones op de markt met QI technologie. De Huawei's premium smartphones ondersteunen vanaf de Huawei Mate 20 Pro draadloos opladen.
In de nieuwste modellen van de Huawei series is SuperCharge mogelijk. Volgens Huawei zou deze techniek ervoor moeten zorgen dat een Huawei smartphone binnen 30 minuten voldoende geladen is om de hele dag te gebruiken.

Draadloze oplader Huawei

Welke Huawei telefoons kun je draadloos opladen?
Deze Qi gecertificeerde Huawei smartphones zijn geschikt voor draadloos opladen:
Huawei Mate RS Porsche Design
Huawei Mate 20 RS Porsche Design
Huawei P10 Plus
Huawei P20 Pro
Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 X
Huawei P30 serie
Huawei P40 serie
Huawei P50 serie
Filter
Van hoog naar laag sorteren

24 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

24 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Draadloze oplader Huawei

Als u ook zo klaar bent met al die snoertjes die u nodig bent om uw telefoon op te laden dan is een draadloze oplader misschien wel wat voor u! Draadloos opladen brengt veel gemak en het ziet er ook nog eens strak en stijlvol uit. Wij hebben Qi gecertificeerde draadloze opladers die perfect matchen bij jouw Qi gecertificeerde Huawei telefoon.

Kan mijn Huawei draadloos opladen?
Niet elk model van Huawei ondersteunt draadloos opladen, kijk daarom eerst goed naar het model van uw Huawei telefoon en onderzoek of deze beschikt over de optie draadloos opladen. Een aantal modellen uit de P serie en de Mate serie beschikken bijvoorbeeld over een mogelijkheid voor draadloos opladen. Maar check het alsnog even voor de zekerheid! De mate 10 pro heeft bijvoorbeeld geen draadloze oplaad functie, ondanks zijn glazen design.

Is draadloos opladen universeel?
Draadloze opladers hebben een uniforme standaard nodig, anders word het een enorm gepuzzel met opladers en toestellen. Door een gezamenlijke standaard te hebben voorkomen we ongemak en verspilling. De huidige standaard voor draadloos opladen is Qi. Huawei is lid van het Wireless Power Consortium (WPC) en heeft al meerdere producten op de markt gebracht die aan de Qi standaard voldoen. Wanneer beide producten een Qi certificaat hebben dan zijn deze met elkaar te gebruiken, u heeft dus geen speciale Huawei draadloze oplader nodig voor het opladen van je Huawei toestel.

Hoe controleer u of uw telefoon draadloos kan opladen?
Om er achter te komen of uw toestel draadloos op te laden is moet u naar de specificaties van het toestel gaan op de website van de fabrikant. Daar kijkt u of het toestel beschikt over de draadloze oplaad functie met een Qi ondersteuning. Als uw toestel hier over beschikt dan is het draadloos op te laden met een Qi gecertificeerde oplader.

Hoe snel is draadloos opladen?
Het draadloos opladen van uw mobile telefoon gaat nou eenmaal niet zo snel als met een kabel. Omdat de oplaadtijd van draadloze opladers van veel factoren kan afhangen kan de oplaadtijd verschillen van 4 uur tot minder dan en uur.  Een paar van deze factoren zijn:

  • Oplaadsnelheid van uw Huawei telefoon;
  • De SuperCharge optie (aan/uit);
  • Het maximale vermogen van de draadloze oplader;
  • Het vermogen van de USB stekker;
  • Het materiaal en de dikte van uw telefoonhoesje.

Is draadloos opladen mogelijk met een hoesje?
Draadloos opladen is (met de meeste hoesjes) mogelijk! Let wel op dat verschillende materialen van hoesjes een impact kunnen hebben op de oplaadsnelheid. Draadloos opladen werkt met vrijwel elk kunststoffen hoesje! De dikte van uw hoesje speelt ook een rol met het opladen, de draadloze opladers hebben een bereik van 3mm. Een hoesje dat dikker is dan 3mm zal dus nauwelijks tot niet opladen.

Kan ik mijn draadloze oplader in het stopcontact laten zitten?
Als u geen gebruik maakt van uw draadloze oplader is het toch beter om deze even uit het stopcontact te halen of om de stroomschakelaar uit te zetten op je stekkerdoos. Dit voorkomt sluipverbruik van uw oplader!

Accessoires opladen met een draadloze oplader
Wilt u ook uw Huawei accessoires opladen op je draadloze oplaad pad? Dat kan! Let alleen wel goed op of de accessoires dit ook ondersteunen. U kunt deze info vinden op de website van de fabrikant en op de productpagina van het desbetreffende accessoire. Als uw Huawei Watch of Huawei Buds draadloze ondersteuning hebben dan is een draadloze oplader de ideale gadget!