Draadloze opladers voor Samsung smartphones
Bovenaan deze pagina vindt u een overzicht van Samsung smartphones die geschikt zijn voor draadloos opladen. Voor het draadloos opladen van Samsung smartphones heeft u niet per se een Samsung oplader nodig. Elke Qi gecertificeerde lader is geschikt voor het opladen van uw Samsung smartphone. De meeste Samsung smartphones die snelladen ondersteunen hebben een maximaal oplaadvermogen van 10W. Alle onderstaande draadloze opladers zijn geschikt voor Samsung smartphones met een maximaal oplaadvermogen van 5W tot 15W.

Draadloze oplader Samsung

Welke Samsung telefoons kun je draadloos opladen?
Deze Qi gecertificeerde Samsung Galaxy smartphones zijn geschikt voor draadloos opladen:
Samsung Fold
Samsung Note 5
Samsung Note 8
Samsung Note 9
Samsung Note 10
Samsung Note 10+
Samsung GS6
Samsung S6 edge
Samsung S6 edge+
Samsung S7
Samsung S7 edge
Samsung S8
Samsung S8+
Samsung S9
Samsung S9+
Samsung S10
Samsung S10+
Samsung S10e
Samsung S20
Samsung S20+
Samsung S20 Ultra
Samsung Z Flip
Samsung S21
Samsung S21+
Samsung S22
Samsung S22+
Filter
Van hoog naar laag sorteren

28 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. UltraQI 10W10051B - Standaard
  € 9,95
 2. UltraQI 10W10061B - Pad rond
  € 9,95
 3. UltraQI 10W10050B - Standaard
  € 9,95
 4. Choetech T535-S - pad 5 spoelen
  € 22,00
 5. UltraQI 15W10090B - Autolader
  € 23,99
Filter
Van hoog naar laag sorteren

28 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Wil jij je Samsung telefoon draadloos opladen en ben je op zoek naar de juiste oplader voor je Samsung smartphone dan zit je hier goed. Bij ons kunt u standaards, pads en multiladers kopen die Qi gecertificeerd zijn en dus proma samenwerken met een Samsung telefoon.

Kan mijn Samsung draadloos opladen?
Niet alle Samsung smartphones zijn draadloos oplaadbaar. Sinds de Samsung S6 (2015) zijn alle telefoons uit de Galaxy S en de Galaxy Note reeksen draadloos oplaadbaar. Ook de opvouwbare Samsung Z Fold en Z Flip laden. De Samsung telefoons uit de A serie, J serie en M serie kan kunnen niet draadloos opgeladen worden.

Bovenaan deze pagina staat een overzicht van Samsung smartphones die je draadloos kunt opladen. Staat jouw Samsung telefoon niet in deze lijst, check dan even op de Samsung website of jouw telefoon wel geschikt is voor draadloos opladen.

Is draadloos opladen universeel?
Als je telefoon geschikt is voor draadloos opladen, hoef je er alleen nog een draadloze oplader bij te zoeken. De technologie hiervoor is grotendeels universeel; je hebt dus niet speciaal een dure Samsung oplader nodig om Samsung toestellen op te laden.

Hoe controleer je of je telefoon draadloos kan opladen?
Kijk op de website van de fabrikant of je telefoon is uitgerust met Qi ondersteuning. Bijna alle nieuwe telefoons bezitten over een ingebouwde Qi ontvanger. Qi is de standaard voor draadloos opladen. Qi is een open, universele standaard voor het opladen van apparaten. De naam Qi komt uit de Aziatische filosofie en betekent “vitale energie”. Dit betekend een ongrijpbare stroom van kracht. In principe is het idee achter Qi dat alle Samsung telefoons met het Qi-logo compatibel zijn met alle Qi-laders.

Hoe laad je je accessoires draadloos op?
Wil je niet alleen je smartphone opladen maar wil je ook je  Samsung Galaxy Buds draadloos opladen, dan gaat dit prima met een standaard draadloze oplader. Wil je ook je Galaxy Watch draadloos opladen, dat moet je voor een draadloze oplader kiezen die een speciale smartwatch oplaadmogelijkheid heeft. Met een normale oplader kan je dus geen lader geen smartwatch draadloos opladen.

Welke draadloze opladers laden het snelst op?
Het draadloos opladen van je mobile telefoon duurt langer dan het rechtstreeks opladen via een kabel. De oplaadtijd is van veel factoren afhankelijk en kan daarom variëren van 4 uur tot minder dan een uur. De volgende dingen bepalen de oplaadsnelheid bij het draadloos opladen:

 • De oplaadsnelheid van je Samsung telefoon (max 15W);
 • De instellingen op je telefoon (snelladen aan/uit);
 • Het maximale vermogen van de draadloze oplader;
 • Het vermogen van de gebruikte USB stekker;
 • Het materiaal en de dikte van je telefoonhoesje.

Kun je draadloos opladen met hoesje?
Draadloos opladen werkt met vrijwel elk kunststoffen hoesje. Het oplaadproces werkt tot 3mm. Bij draadloos laden hoeft je smartphone dus niet direct contact te hebben met de lader. Wanneer je hoesje dikker is dan 3mm werkt draadloos opladen dus niet of nauwelijks.

Samsung telefoon instellen voor snel draadloos opladen
Je Samsung telefoon is Qi gecertificeerd en dus geschikt voor draadloos opladen. Je gebruikt de juiste lader en een goede stroombron (geen pc). Als je de laadsnelheid te laag vindt, zou het kunnen zijn dat je Samsung telefoon niet goed ingesteld staat. Het is namelijk mogelijk om de snellaad functie voor draadloos opladen uit te schakelen. Zo kan je controleren of je Samsung telefoon goed is ingesteld voor snel draadloos opladen.

 1. Open het instellingenmenu van je Samsung telefoon.
 2. Druk op “Batterij”;
 3. Druk op “Snel draadloos opladen”
 4. Druk op “Inschakelen”.

Welke Samsung telefoons hebben Powershare?
Je kunt met Wireless Powershare de accu van je Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus delen met andere smartphones en accessoires. Je hebt zo altijd een oplader bij de hand. Met Powershare kan je zowel Android-smartphones als iPhones draadloos opladen.

Kan een draadloze oplader in het stopcontact blijven zitten?
Als je de lader niet gebruikt, kun je de oplader beter loshalen van de stroombron. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij namelijk nog steeds een beetje energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik. Het loskoppelen van de lader kan jaarlijks enkele euro’s schelen op de energierekening.