Draadloze opladers voor Xiaomi smartphones
Xiaomi smartphones ondersteunen draadloos opladen vanaf de Xiaomi Mi 9 en hoger, behalve de Mi 9 Lite en 9T. Ook toekomstige premium Xiaomi smartphones zullen ondersteuning bieden voor draadloos opladen. De Xiaomi Lite modellen kunnen meestal niet draadloos opgeladen worden.

Draadloze oplader Xiaomi

Welke Xiaomi telefoons kun je draadloos opladen?
Deze Qi gecertificeerde Xiaomi smartphones zijn geschikt voor draadloos opladen:
Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 10
Xiaomi Mi 10 Pro
Xiaomi Mi 10 Ultra
Xiaomi Mi 10S 5G
Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11 Pro
Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi Mix 4
Filter
Van hoog naar laag sorteren

24 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
Filter
Van hoog naar laag sorteren

24 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Is draadloos opladen universeel?
Ja dit houd in dat het niet uitmaakt wat voor merk draadloze oplader u gebruikt, u hoeft dus niet hetzelfde merk opladers als die van u telefoon te hebben. Dit kan een boel schelen, want deze zijn vaak prijziger omdat u bij bekende merken vooral voor de merknaam bestaald.

Wat is het voordeel van draadloos opladen?
Een groot voordeel van draadloos opladen is dat uw telefoon niet vast zit aan een snoer,
u hoeft bij draadloos opladen uw telefoon alleen van de draadloze oplader aftehalen. Dit kan erg handig zijn tijdens het werk bijvoorbeeld, u hoeft uw telefoon dan niet helemaal van het snoer te halen om te kunnen reageren op een appje. Daarna kan u uw telefoon ook weer eenvoudig terugleggen en laad uw telefoon verder op.

Is draadloos opladen wel veilig?
Ja, uit meerdere onderzoeken is gebleken dat draadloos opladen veilig is. Het kan dan ook geen kwaad om uw oplader naast uw bed te hebben. De straling die de oplader geeft blijft bij de draadloze oplader, en wanneer u hier een telefoon oplegt zal de straling naar je telefoon gaan. Het kan geen kwaad om uw oplader aan het stroom te laten wanneer er niets oplaadt, op uw energierekening kan dit hoogstens een paar euro schelen.

Welke Xiaomi modellen kunnen draadloos opladen?
Alle modellen die Qi gecertificeerd zijn kunnen draadloos opladen, bij Xiaomi zijn alle series vanaf de Xiaomi Mi 9. Overigens geldt dit niet alleen voor de telefoons, maar ook voor andere accessoires zoals draadloze oortjes. Bovenaan deze pagina staat een overzicht van Xiaomi telefoons die geschikt zijn voor draadloos opladen.

Maakt het uit of er een hoesje om de telefoon zit?
Draadloze opladers laden goed op tot en met 3 mm, de meeste hoesje zijn dunner dan dit waardoor het opladen geen problemen oplevert. Wanneer u een hoesje gebruikt die dikker is dan 3 mm, kan het zijn dat je telefoon niet tot nauwelijks oplaad.

Wat is powershare en welke telefoons kunnen het?
Met powershare kan u andere apparaten draadloos opladen met uw eigen apparaat, oortjes en smartwatch die dit ondersteunen kunnen hiermee opgeladen worden door uw telefoon. De onderstaande telefoons van Xiaomi beschikken over deze functie.
- Xiaomi 12 en 12 Pro
- Xiaomi Mi 11, Mi 11 Pro, en Mi 11 Ultra

Kunnen ook andere accessoires draadloos opgeladen worden?
Mocht u nou ook uw smartwatch of draadloze oortjes willen opladen kan dit, mits deze Qi-gecertificeerd zijn. Als deze dat is kun jij dus naast je telefoon, ook je andere accessoir opladen. Bekijk in dat geval anders ook zeker onze multi pads, op deze manier kan u beide tegelijk opladen.

Welke draadloze opladers laden het snelst op?
Het draadloos opladen van je mobile telefoon duurt langer dan het rechtstreeks opladen via een kabel. De oplaadtijd is van veel factoren afhankelijk en kan daarom variëren van 4 uur tot minder dan een uur. De volgende dingen bepalen de oplaadsnelheid bij het draadloos opladen:

  • De oplaadsnelheid van uw telefoon (max 15W);
  • De instellingen op uw telefoon (snelladen aan/uit);
  • Het maximale vermogen van de draadloze oplader;
  • Het vermogen van de gebruikte USB stekker;
  • Het materiaal en de dikte van uw telefoonhoesje.